ОУ"Христо Ботев" - Ботево

  [BG]   EN   RU  
ОУ"Христо Ботев" - Ботево

 
Рейтинг: 3.00
(71)
Представяне на Основно училище "Христо Ботев" с. Ботево
История на Основно училище "Христо Ботев" с. Ботево
Електронен вестник 2018/2019 учебна година
Електронен вестник 2017/2018 учебна година
Електронен вестник 2016/2017 г.
Електронен вестник 2015/2016г.
Електронен вестник 2014/2015 учебна година
Електронен вестник 2013 - 2014 учебна година
Електронен вестник 2012-2013 учебна година
Eлектронен вестник 2008/2012
Хоби ателие
Клуб" Млад журналист"
Клуб на приятелите на Русия" Славяни"
Проект„Училищните общности – модел на социализация и образователна интеграция в малките населени места” Договор№БС/РОФ33.8-2011/2012
Клуб "Приятели на книгата"
Красотите на село Ботево
Изненада...!!!
Христо Ботев
Уроци на отворени врати
Публикации
Красотата на природата
Спорт
Изкуство
Видео
Форум
Анкети
Календар
Музика
Картички


Фотогалерия Проект „Твоят час“ BG 05M20P01-2.004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични умения и компетентности по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г. Проект BG051PO001-3.1.06 „Подобряване на качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес“. Проект BG05M2ОP001-3.004 -0001 „Нов шанс за успех“ по процедура на директно предоставяне BG05M2ОP001-3.004 „Ограмотяване на възрастни В помощ на родителите Забавни минути с Ботевче!!!

Електронен вестник 2016/2017 г.
Вземи в gLOG
Трети урок на УНИЦЕФ в село Ботево
22.02.17 18:15
Урок на УНИЦЕФ проведохме в село Ботево. Участваха деца от І до ІV клас на ОУ „Христо Ботев”. С беседа, презентации и филмчета на УНИЦЕФ запознахме учениците с проблемите, които стоят пред децата по света – мир и справедливост; бедност; здраве; качествено образование; привилегията да посещаваш училище. Според изискванията на урока подготвихме декларации за използване на фотографско изображение. Глобалната инициатива на УНИЦЕФ „Най-големият урок”, се провежда за втора поредна година в стотици училища от цяла България, с цел да информира и призове за превръщането в един по-добър свят. Фокусирането на образователните материали на УНИЦЕФ България за учители и ученици са следните глобални цели: Изкореняване на бедността; Добро здраве; Качествено образование; Равенство между половете; Иновации и приобщаваща инфраструктура; Намаляване на неравенствата; Отговорно потребление; Мир и справедливост. През 2015 г. над 500 милиона момичета и момчета от 160 държави участваха в инициативата „Най-големият урок в света“ на УНИЦЕФ. Нашето училище проведе два урока през 2015 г. от поредицата „Най-големият урок”, и сега е третия такъв тип урок. Българските ученици се присъединят към милионите деца от над 100 държави, които също са част от Най-големият урок. Представителят на УНИЦЕФ за България Мария Хесус Конде споделя: „Най-големият урок дава уникална възможност на ученици и учители от целия свят да се превърнат в глобални граждани“.

Вземи в gLOG
В памет на Апостола
20.02.17 12:21
България за 144 път се преклони пред паметта на Васил Левски. Учениците от ОУ „Христо Ботев” с.Ботево също почетоха паметта на Апостола на свободата. Събитието се осъществи на два етапа. В часовете на занимания по интереси, учениците от двете полуинтернатните групи изготвиха табло за живота и делото на Васил Левски, а под ръководството на г-жа Мария Георгиева бе организирано интересно тържество. Мероприятието започна със стихотворението на Цветан Ангелов „Апостола на свободата” рецитирано от Иван Стоянов- IIклас и Христо Стоянов –III клас.Недка Ангелова и Димитра Контаки от IV клас ни поведоха по страшните и прашни пътеки на безстрашния Левски, чрез стихотворението „Апостолът пътува още „ от Атанас Цанков. Всички присъстващи: гости от НЧ”Хр.Ботев”-1928г., г-жа Т.Иванова-директор на училището,учители и ученици,бяха приятно изненадани от превъплащението на „актьорите” – ученици от ботевското училище: Иван Стоянов- IIклас, Христо Стоянов –III, Златин Христов –VII клас,Силвиян Дечев - VII клас и Георги Дечев- V клас, които представиха сцената от разпита на Левски пред турския съд. Святото делото на Левски и силните и смело изречени слова пред съда, накараха учениците да затаят дъх и да слушат думите изречени от Апостола,останали завинаги като пътеводна звезда в историята на България. Стихотворението”Смъртта на Левски „ от Милена Андреева, рецитирано от Георги Дечев бе достоен завършек на тържеството. Всички присъстващи аплодираха учениците, а г-жа Иванова поздрави изпълнителите за хубавото тържество. Пожела на всички ученици да си спомнят по-често за делото на Левски и да се стараят да спазват неговите завети, за да станат достойни граждани на България.

Вземи в gLOG
Урок на отворени врати „Твоят час“
23.12.16 17:15
Учениците от група „Уча и се забавлявам“ на четвърти клас на ОУ „Христо Ботев“, с. Ботево, община„Тунджа“ с ръководител Донка Георгиева, гостуваха в народно читалище „Христо Ботев -1928 “.Там се проведе интерактивен урок на тема „В приказния свят на Дядо Коледа“ по проект „Твоят час“ BG 05M20P01-2.004 „Развитие на способностите на учениците и повишаване на мотивацията им за учене чрез дейности, развиващи специфични умения и компетентности (ТВОЯТ ЧАС)“ по ОП „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г. Урокът бе изнесен от Мима Контаки – родител и председател на съвета за обществен мониторинг „Твоят час“. Участие взеха и родители на учениците. Гости на изявата бяха директорът на ОУ „Христо Ботев“ – Тинка Иванова и работник – библиотека Живка Танева. Родителите представиха интересна презентация по темата. Учениците активно участваха в урока. Те споделиха как празнуват Коледа в къщи, какви са желанията и очакванията им от предстоящият празник. Всяко дете бе подготвило стихче за гостите, което прочете и им подари. Като награда за положения труд учениците получиха от ръководството на читалището лакомства с пожелания за Весела Коледа.

Вземи в gLOG
Приятели от ансамбъл „Тунджа” в Ботево
29.10.16 21:40
Основно училище „Христо Ботев” посрещна своите приятели от фолклорен ансамбъл "Тунджа" с добронамереност и очаквания за приятни изненади. Очаровани от красивите български носии и интересните музикални инструменти,учениците затаиха дъх в очакване. Музикантите засвириха,танцьорите заиграха, певиците запяха, а децата аплодираха в такт с музиката. Получи се прекрасен концерт ,пълен с емоция, движение и красота. Всички се забавляваха и усмихваха радостни. С голямо желание се включиха в игра, при която с гордост разпознаха музикалните инструменти и се възхищаваха на приятното им звучене. Госпожа Иванова- директор на училище „Христо Ботев” благодари на ансамбъл „Тунджа” за хубавия концерт стоплил сърцата на малки и големи представяйки красотата на българската народна музика. В края на концерта по традиция всички се хванаха за ръце и тропнаха весело хорце.

Вземи в gLOG
Ботево: Граждани на света
28.09.16 17:19
В Ботево по традиция се чества Европейски ден на езиците – 26-ти септември. За година на Европейските езици е провъзгласена 2001 г. От 2003 година отбелязваме празника в село Ботево до днес. Както винаги присъстваха родители, учители, общественици. Специални наши гости бяха г-жа Оля Рускова от Русия и г-н Николаос Контакис от Гърция. Участваха децата от начален етап на Основно училище „Христо Ботев”, село Ботево община „Тунджа” със стихове и приказки на английски и български език. Занятието проведе г-жа Мария Атанасова. Всички присъстващи се учихме да броим на гръцки и италиански език до 10. В програмата се включиха и малките първокласници, които учат само от 6 дни в училище. Ето милите спомени на нашите вип-гости от чужбина: Леля Оля разказа за Украйна и Русия: „И учихме, и помагахме на родителите си. Ходехме с електричката /влака/ на училище. Закупувахме си ние учебниците, а не ни ги осигуряваше училището както тук. Ходихме всички ученици с униформи. Работила съм като чиновничка в големия град Рига. И вече 28 години съм в България. Моят син Руслан учи английски език, говори и руски език, и сега в чужбина практикува и двата езика. Деца, учете езиците – те ще ви помагат да се оправяте във всяка една ситуация!” Г-жа Оля Рускова донесе да покаже украински предмети - фотоси, самовар, кристални руски съдове, картини, карета – с две думи чудесна изложба. Чичо Николаос представи на децата красотата на България и в частност на родното село Ботево: „Възхищавам се от България. Много ми хареса ямболското село Ботево. Вие които живеете тук, може и да не си давате толкова сметка колко прекрасна и величествена е вашата природа, какво разнообразие от животни и красиви пейзажи ви заобикаля … Английски език съм учил в училище. След време ми предложиха работа в България, започнах да уча и български език. В началото си помагах в комуникацията с английски докато учех вашия език. Много близки думи има в двата езика, а азбуките ни се различават само с 4-5 букви. След една седмица прекарана в България аз вече можех да чета на български – не разбирах какво означава, но можех да чета вече на езика ви. Мили деца, владеенето на език е много важно. Например като не знаеш езика на страната в която отиваш – не можеш да контактуваш нито в магазина, нито в ресторанта, не може даже човек да се нахрани – независимо от това колко пари има. Езикът деца, дава свобода. Аз искам моето дете да расте тук сред чиста и красива природа и затова избрах България и село Ботево.” Служителите от Читалище „Христо Ботев-1928” село Ботево изненадаха всички с подаръци и благодариха за интересния празник. А ние се замислихме: как подреждаме приоритетите си?! Не само чудесно езиково занятие, а и урок по родолюбие!

  Интервю с Тинка Иванова- директор на ОУ”Христо Ботев”с.Ботево, община “Тунджа
15.09.16 21:51
Какво ново в училище ”Христо Ботев”с.Ботево, за да се осъществи образователен процес,който да мотивира учениците да учат и прилагат наученото в живота? Училището е институция в системата на предучилищното и училищното образование, в която се обучават, възпитават и социализират ученици и се осигуряват условия за завършване на клас и етап или за придобиване на степен на образование. Започваме учебната 2016/2017 учебна година с нов Закон за предучилищното и училищното образование . Според него образованието като процес включва обучение, възпитание и социализация, спазвайки основни принципи за ориентираност към интереса и към мотивацията на ученика, към възрастовите и социалните промени в живота му, както и към способността му да прилага усвоените компетентности на практика. Запазване и развитие на българската образователна традиция.Съхраняване на културното многообразие и приобщаване чрез българския език. Официалният език в системата на предучилищното и училищното образование е българският. Усвояването на българския книжовен език се свързва с изисквания към устната и към писмената реч по учебния предмет Български език и литература, обучение по останалите образователни направления и учебни предмети и в процеса на общуване в системата на училищното образование. За децата и учениците, за които българският език не е майчин, се създават допълнителни условия за усвояването му с цел подпомагане на образователната интеграция при условия и по ред, определени в държавния образователен стандарт за усвояването на българския книжовен език. Училищното образование е задължително до навършване на 16-годишна възраст и започва от учебната година, която е с начало в годината на навършване на 7-годишна възраст на детето. Училищното образование може да започне и от учебната година с начало в годината на навършване на 6-годишна възраст на детето по преценка на родителя и при готовност за училище, удостоверена при условия и по ред, определени в държавния образователен стандарт за предучилищното образование. Училищната подготовка е съвкупност от компетентности – знания, умения и отношения, необходими за успешното преминаване на ученика в следващ клас, етап или степен на образование и свързани с постигане на целите на училищното образование. Учениците в начална училищна степен I-IV клас щe учат до 31 май 2017 г.,като IV клас завършва с НВО по 4 предмета.В VII клас обучението е до 15 юни 2017 г. като завършва с 3 национални външни оценявания – по български език и литература, по математика и по чужд език. За учениците от начален етап, които не са усвоили знанията, се предвижда задължителна допълнителна лятна работа. Повтаряне след Vклас има при оценка слаб 2. Влиза в сила Наредбата за приобщаващо образование, изразяваща се в подкрепа на всеки ученик – от този със специални образователни потребности към надарените ученици и изоставащи ученици. В нея са изписани нови санкции за учениците. От 01.09.2016 г. започват дейности по проект „Твоят час“.

 начало 1 . 2 . 3 . 4 край 

0.0648